Roeland Kotsch
Grafiek & Schilderkunst

Cyclus grote meesters 1. Jan Van Eyck, '(so goed) als zich can'

lezing
Duur: 3 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

De grote evenementen rond van Eyck zijn voor een tijdje achter de rug. Maar niets belet u om in onze dichte buurt in alle rust naar enkele van zijn beste werken te gaan kijken. En dat werk blijft volledig overeind, los van elke hype, want zijn werk is bijzonder pakkend, wonderlijk, vol betekenis. Achter het cliché van zijn alom geprezen realisme ontdekt u vooral een artistieke overtuiging, en een schitterende getuigenis van de manier waarop onze voorouders de wereld bekeken… en beluisterden. Want de muziek uit zijn tijd versterkt het beeld en daarom komt ze in deze lezing ook aan bod. En uiteraard krijgt ook het kunsthistorische verhaal haar plaats.

Laat u inleiden door een insider, kijk mee door de ogen van een kunstenaar, en voel aan wat van Eyck wellicht bezield heeft, ervaar hoe hij tewerk is gegaan. Zijn poging om het onzegbare te tonen. Het wonderlijke, de creatieve kracht, de fantasie, het vermogen om te verbeelden zitten in het schilderen zelf. 

Deze inleiding voorziet u van aanknopingspunten om op een nieuwe manier naar zijn schilderijen te kijken – zodat u meer kan genieten van uw tentoonstellingsbezoek, nu of later, in Gent of elders in de wereld.

De lezingenreeks bestaat uit twee delen van elk drie uur. 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van mijn activiteiten, schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. De gegevens die je verstrekt worden enkel gebruikt om je op de hoogte te houden van mijn activiteiten. Je gegevens worden onder geen beding aan derden doorgegeven. Je kunt je op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131