Roeland Kotsch
Grafiek & Schilderkunst

Schilderen: omgaan met kleurencontrasten - een idee voor teambuilding?

workshop
Duur: 4 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

We starten met een leuke tekenoefening, die weinig voorkennis vraagt, maar toch tot een sprekend en expressief resultaat leidt. Die tekening gebruiken we voor de compositiestructuur van ons schilderij. Na een inleiding over de kleurencontrasten en een demonstratie hoe je acrylverf toepast, gaan we die kleurencontrasten toepassen op de compositiestructuur. We werken met drie à vier deelnemers aan één groepsschilderij. Omdat we moeten overleggen over het gebruik van de kleuren, gaan we er ook over nadenken, ontdekken we onvermoede mogelijkheden en komt er een artistiek scheppingsproces op gang. Ik begeleid dit proces met respect voor ieders inbreng, maar ook met het oog op een artistiek resultaat. We leggen de lat zo hoog mogelijk. De groep beslist met welk resultaat de deelnemers naar huis gaan: een individueel of een collectief werk. In functie van die beslissing werken we in een laatste fase naar een specifiek resultaat toe.

Voor groepen die een prettige en creatieve ervaring zoeken als teambuildigactiviteit of anderszins. De workshop gaat door in mijn atelier of in een ruimte, gekozen door de organisator.

Maximum 12 deelnemers, om een goede begeleiding te waarborgen.

Prijs: 40€ per deelnemer, alle materiaal inbegrepen. Voor het gebruik van mijn atelier 40€ extra voor de groep.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van mijn activiteiten, schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. De gegevens die je verstrekt worden enkel gebruikt om je op de hoogte te houden van mijn activiteiten. Je gegevens worden onder geen beding aan derden doorgegeven. Je kunt je op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131