Roeland Kotsch
Grafiek & Schilderkunst

Grafische kunst - het creatieve proces: een lino en een ets maken.

workshop
Duur: 48 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

Via het ontwerpen, uitvoeren en drukken van een lino leer je de principes en toepassingen van de hoogdruktechniek. We werken zowel in zwart-wit als in kleur. Vervolgens pakken we de diepdrukmethode aan. We maken kennis met de verschillende klassieke etstechnieken. Het resultaat is de ontwikkeling van een etsplaat die we zowel in zwart als in kleur afdrukken en combineren met monotype. De cursus mondt uit in een eigen project, waarbij je verschillende technieken met elkaar kan combineren tot een of meer werkstukken – grafiek is immers ook een reproductietechniek.

De cursus behandelt niet de nieuwere non-toxische etstechnieken, maar wel de klassieke methodes, die een uitgebreider creatief proces mogelijk maken.

Een grondige voorkennis en tekenervaring zijn niet vereist. We werken naar je eigen ontwerpen of rond een thema dat we samen overleggen. 

Prijs: 400€. De cursus omvat 12 sessies van 4 uur elk. Al het werkmateriaal wordt voorzien, voldoende voor het maken van een lino en een ets in een kleine oplage van drie à tien afdrukken, naar eigen wens. Deelnemers aan de workshop kunnen gratis de inleidende LEZING GRAFISCHE KUNST volgen. De uitgebreide digitale syllabus is inbegrepen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van mijn activiteiten, schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. De gegevens die je verstrekt worden enkel gebruikt om je op de hoogte te houden van mijn activiteiten. Je gegevens worden onder geen beding aan derden doorgegeven. Je kunt je op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131