Roeland Kotsch
Grafiek & Schilderkunst

Grafische kunst, geschiedenis en technieken

lezing
Duur: 6 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

Dürer, Rembrandt, Goya zijn maar enkele grote namen die er hun beste werk in hebben nagelaten. Maar in de algemene kunstgeschiedenis wordt de grafische kunst ondergewaardeerd. Informatie vinden over en inzicht verwerven in beeldtaal, technieken en artistieke bijdragen van deze materie is niet eenvoudig.  Dat is volkomen onterecht, want in onze cultuur is de grafische kunst sinds de 15deeeuw het middel bij uitstek om informatie te verspreiden en te democratiseren en dus een factor van belang voor het begrijpen van onze beschaving. Daarnaast en vanuit dezelfde logica was het als verlengstuk van de tekenkunst ook altijd een medium voor experiment, het laboratorium van de beeldende kunst en de visuele voorstelling in het algemeen.

Aan de hand van een rijk gestoffeerde diareeks overlopen we de geschiedenis van de westerse grafische kunst vanaf haar ontstaan in de 15deeeuw tot nu. Welke kunstenaars hebben eraan bijgedragen? Hoe hebben de grafische technieken zich ontwikkeld, telkens een antwoord biedend op de noden van de tijd?

Door enkele demonstraties in het atelier verneem je ook hoe een en ander praktisch in zijn werk gaat en leer je de verschillende vormen onderscheiden en herkennen.

De lezing vormt ook een inleiding op de uitgebreide WORKSHOP VRIJE GRAFIEK, waar je de hoog- en dieprukmethode kan toepassen in een echt artistiek werkproces.

Prijs individuele deelname: 30€ voor twee sessies van 3u. Gratis voor deelnemers aan de WORKSHOP.

Inbegrepen: uitgebreide digitale syllabus (PDF) 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van mijn activiteiten, schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. De gegevens die je verstrekt worden enkel gebruikt om je op de hoogte te houden van mijn activiteiten. Je gegevens worden onder geen beding aan derden doorgegeven. Je kunt je op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131