Roeland Kotsch
Graphisme & Peinture

Modeltekenen en artistieke anatomie

workshop
Duur: 48 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

Of je nu met beeldhouwen, grafiek, schilderkunst, fotografie of film bezig bent, de voorstelling van de menselijke figuur speelt op alle gebieden van de visuele kunst van oudsher een prominente rol. Een menselijke figuur kunnen tekenen is voor een beeldend kunstenaar - liefhebber of professioneel – een nastrevenswaardige vaardigheid. Daarom is het vanouds en nog steeds ook een basisvak in kunstopleidingen.

Sinds de Oudheid - en meer bepaald vanaf de Renaissance - hebben beeldende kunstenaars zich zeer veel moeite getroost om de structuur van het menselijk lichaam te doorgronden. De anatomie was daarbij een drijvende kracht en vormde een raakvlak tussen kunst en wetenschap. Ook nu blijft de anatomie een waardevolle (zij het niet de enige) schakel in het leerproces van het modeltekenen. Daarnaast is de studie van het menselijke lichaam gewoon ook een fascinerend gegeven, waarbij kennis verwerven en toepassen, vaardigheden ontwikkelen, intensief leren waarnemen, persoonlijk aanvoelen, onderzoeken en verwondering elkaar vinden in de act van het tekenen.

In deze cursus verwerf je inzicht in constructie, structuur, vorm en beweging van de menselijke figuur. Je leert de menselijke figuur overtuigend weergeven (verhoudingen, verkortingen, ruimtelijkheid, belichting). Je leert rekening te houden met bladvulling en plaatsing. Je maakt kennis met verschillende tekenmedia en je kan die expressief en creatief toepassen. De cursus is gericht op het verwerven van kennis, inzicht en controle, maar tegelijk krijgt ook de gevoelsmatige en intuïtieve benadering ruime aandacht.

De cursus omvat 12 sessies van 4u.

Prijs: 450€, inclusief uitgebreide digitale syllabus, levend model en tekenmateriaal, behalve (zelf mee te brengen) tekenpapier. 

Newsletter

Souhaitez-vous rester informé de mes activités, puis abonnez-vous à ma bulletin. Les informations que vous fournissez ne seront utilisées que pour vous tenir informé de mes activités. Vos données ne seront en aucun cas transmises à des tiers. Vous pouvez vous désinscrire à tout moment en cliquant sur le lien approprié que vous trouverez en bas de chaque newsletter.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131