KLEUR

lezing
Duur: 8 uur
Heb je interesse in deze workshop of lezing, laat het me dan weten. Als er genoeg interesse is, kan ik deze workshop of lezing dan extra organiseren, eventueel ook exclusief voor een bepaalde groep. En misschien brengt dit aanbod je op een idee voor een verwante workshop of lezing? Een aangepaste versie, een andere insteek, een inhoud die je behandeld wil zien? Of heb je een specifieke doelgroep voor ogen? Een welbepaalde periode of een manier van organiseren die beter bij je doel past? Neem gerust contact op, ik wil graag met je meedenken om aan je ideeën een gepaste vorm te geven.

Er is kleur in ons leven. Voortdurend. Overal. We ervaren en ondergaan de invloed ervan, maar staan we er wel eens bij stil? Bewust omgaan met kleur vraagt ook een zekere kennis. Roeland verzamelde en selecteerde die kennis en vatte ze samen ineen reeks van drie lezingen van elk twee uur, rijk geïllustreerd met een uitgebreide diareeks en enkele live demonstraties. Na deze lezingen zal je niet alleen bewuster van kleur genieten, je zal er ook creatiever mee kunnen omgaan en anders kijken als je een museum bezoekt.

De reeks omvat drie sessies van elk 2u30. Een eerste deel kijkt uit over de geschiedenis van de kleurbeleving en eindigt bij de modernistische gedachten van Kandinsky. Het tweede deel gaat over de kleurentheorie van Johannes Itten. Die heeft via Bauhaus grote invloed gehad op het moderne design, van de inrichting van woonomgevingen tot de cover van je lievelingstijdschrift en de kussens in je zetel. Je kent misschien wel zijn kleurencirkel, maar het interessante zit hem in de details. 

In het derde deel staat het wetenschappelijke verhaal over kleur centraal. De fysica van de kleur gaat vaak in tegen onze intuïtie en ook tegen de modernistische kleurentheorie. Maar hedendaagse kunstenaars flirten ermee en ze is ook van groot belang voor de moderne communicatiemedia: fotografie, digitale beeldweergave, vierkleurendruk,… en ze is op haar manier bijzonder mooi.

Prijs: 45€ voor individuele deelname, 350€ voor groepen. Inbegrepen is een digitale syllabus (via wetransfer). 

Newsletter

Souhaitez-vous rester informé de mes activités, puis abonnez-vous à ma bulletin. Les informations que vous fournissez ne seront utilisées que pour vous tenir informé de mes activités. Vos données ne seront en aucun cas transmises à des tiers. Vous pouvez vous désinscrire à tout moment en cliquant sur le lien approprié que vous trouverez en bas de chaque newsletter.

Roeland Kotsch

Wolvendreef 50

3210 Linden

+32(0)497 602 131