DE ORION KUBUS

KUBUS

  • op-f1
  • op-f2
  • op-f4

De kubus

De Orionkubus is een houten constructie met een ribbe van 220cm. De buitenzijde is eenvoudig zwart afgewerkt, aan de binnenzijde bevindt zich het eigenlijke werk: een assemblage van 189 afdrukken van eenzelfde etsplaat. Ik maakte een 7-tal staten van de plaat en die heb ik telkens op verschillende manieren afgedrukt.

Ik assembleerde de Kubus in 2006 in de Lamot te Mechelen, congres- en erfgoedcentrum, dat in de zomer een grote tentoonstelling Stadsgezichten - Wouters tot Fabre combineerde met een atelier voor een artist in residence.

Een jaar later was de Kubus te zien in de St-Michielskerk te Leuven in het kader van "De Twaalf Weken van Sint-Michiel", gecombineerd met een concert en een performance. In 2009 was hij voor het laatst te zien op de Triënnale voor Beeldhouwkunst op de "Ijzerenberg". Daarna heb ik hem in verschillende afzonderlijke stukken verdeeld en opnieuw bewerkt.

Tijdens het voorbereidend onderzoek voor dit project leerde ik de Egyptische cultuur grondiger kennen en bewonderen. Dit resulteerde naast de Kubus ook nog in een reeks schilderijen. Ook "Navel" is afgeleid uit de idee van de Kubus.

FaLang translation system by Faboba